nakladatel | OSSIS |
---|---|
rok vydání | 2019 |
vydání | 3. |
stran | 176 |
rozměry | 22 cm |
ISBN | 978-80-86659-58-9 (váz.) |
Odborná nauka pro řezníky a uzenáře, mající podtitul „učebnice odborných škol pokračovacích pro učně řeznické a uzenářské“, provádí čtenáře všemi fázemi zpracování masa od nákupu přes porážení a bourání až k masné výrobě. Nauka vyšla poprvé zřejmě v roce 1936, podruhé v roce 1937 či 1938. Nejen učňům a tovaryšům, ale i mistrům uzenářům byl určen Tašlův Receptář. Autor v něm uvedl 50 receptur charakteristických dobových masných výrobků, přičemž použil zcela unikátní grafické zpracování receptů. První vydání vyšlo v roce 1935 či 1936, druhé v roce 1939. Životopis Josefa Tašla i historii celé rodiny sepsal a rodokmen nakreslil pan Vladimír Groš, sochař, znalec historie Veselí nad Moravou a sběratel místopisných artefaktů. Z jeho archivu pocházejí veškeré dokumenty a fotografie v knize otištěné.
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Pokud ji vlastníte, můžete jim ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Toto vydání se u nás v minulosti prodalo 2krát.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.