nakladatel | Ikar |
---|---|
rok vydání | 2009 |
vydání | Vyd. 2., (V Euromedia Group 1.) |
místo | Praha |
stran | 295 |
rozměry | 25 cm |
poznámka | il., portréty, faksim. |
ISBN | 978-80-249-1215-8 (váz.) |
Kuchařský učeň v šlechtickém kasinu v Celetné ulici, skalní nekuřák, centr dorostenecké prvoligové Slávie a později kuchař hotelu Beránek se v roce 1929 ocitl v městě nad Seinou. V Paříži v České restauraci zahájil Jaromír Trejbal tehdy velkolepou cestu po proslulých evropských hotelích a restauracích. Po návratu domů v roce 1937 pracoval velmi krátce jako šéf studené kuchyně ve věhlasném pražském lahůdkářství Lippert, kam si chodil denně pro večeři Vlasta Burian. Ten nabídl talentovanému kuchaři místo a trefil svou volbou do černého. Osm let práce v moderně vybavené kuchyni Burianovy domácnosti nenarušily ani těžké překážky, ani mnohá zklamání a přátelský vztah obou mužů trval až do Burianovy smrti. Na Trejbalovu kuchařku je třeba pohlížet jako na dokument o vývoji gastronomie, doklad rozmanitosti a nikdy nekončící fantazie mistra kuchaře, důkaz měnících se chutí a vůní pokrmů typických pro určitou dobu a společnost • Curriculum vitae a drobné klípky českého kuchaře• Recepty pro každou příležitost • Kuchaření není jen vaření
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Pokud ji vlastníte, můžete jim ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Toto vydání se u nás v minulosti prodalo 15krát.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.