nakladatelé | Dokořán, Argo |
---|---|
rok vydání | 2013 |
vydání | 1. |
jazyk | česky |
stran | 368 |
rozměry | 182x257 |
ISBN | 978-80-257-0896-5 |
ISBN | 978-80-7363-569-5 |
Autor se ve své mimořádně čtivé práci zaměřuje na velkovýrobu potravin v USA, ovšem jeho poznatky jsou stejně platné pro všechny vyspělé země západního světa. Krom alarmujícího reportážního popisu samotné produkce uvažuje i o tom, jaký má dopad na krajinu, hospodářské plodiny a zvířata, ale i na skladbu našeho jídelníčku, stavovací návyky, kulturu stolování i zdraví člověka. Jeho popis průmyslového zpracování potravin, do kterého vstupuje chemie či genetické inženýrství, je varovný, autor nicméně v této i dalších svých knihách nabízí i východisko. Prostá doporučení typu "nejezte nic, co by vaše babička nepovažovala za potravinu" či "nekupujte nic, co je složeno víc než z pěti ingrediencí", apelování na návrat tradičním receptům a mísdtním dodavatelům jsou stejně platná i pro českého čtenáře. Michael Pollan se této tematice věnuje soustavně a s mimořádným čtenářským ohlasem. Mezi jeho knihami najdeme tituly jako Obrana jídla: Jedlíkův manifest či Pravidla pro stravu: Jedlíkův manuál.
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
stav: Temer nova
kniha | 400 Kč |
Zásilkovna | 75 Kč |
osobní předání – Braník (Praha) | 0 Kč |
Knížku donesu na autobusovou zastávku Dobeška |
stav: Dobrý, běžné opotřebení
kniha | 250 Kč |
Zásilkovna | 79 Kč |
osobní předání – Holešovice (Praha) | 0 Kč |
Po domluvě lze předat v Praze kdekoliv |
stav: bezvadný
váz.s obálkou
kniha | 350 Kč |
Česká pošta (doporučená zásilka) | 92 Kč |
osobní předání – Vinohrady (Praha) | 0 Kč |
stav: Nepoškozená! Velice pěkný stav až výborná! Pevná vazba s obálkou.
kniha | 594 Kč |
Česká pošta (doporučená zásilka) | 86 Kč |
Zásilkovna | 75 Kč |
Balíkovna | 65 Kč |
Pokud ji vlastníte, můžete jim ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Toto vydání se u nás v minulosti prodalo 8krát.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.