nakladatel | Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně |
---|---|
rok vydání | 2014 |
vydání | 1. |
jazyk | česky |
stran | 100 |
ISBN | 978-80-7454-417-0 |
Přístupy ke stravování mohou být rozdílné. Většina obyvatel si však snaží přizpůsobovat svou stravu tak, aby měla příznivý vliv na jejich zdraví, měla vysokou nutriční hodnotu a odpovídající senzorické vlastnosti. Znalosti z této oblasti jsou obsahem vědního oboru s názvem gastronomie, který kromě výše zmíněných faktů zahrnuje také přípravu a podávání pokrmů a nápojů pro širokou veřejnost. Informace obsažené v kuchařských knihách a předávané z generace na generaci nemusí být však vždy přesné. Tyto učební texty obsahují aktuální poznatky o přípravě pokrmů zejména z chemicko-technologického hlediska. Jsou zde obsaženy informace o předběžné úpravě potravin, klasických a nových technologických postupech při přípravě pokrmů, průmyslové výrobě pokrmů, změnách, které probíhají při předběžné a tepelné úpravě pokrmů, skladování pokrmů atd., a to vţdy ve vztahu ke zdravotní stránce.
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.