nakladatel | Univerzita Palackého v Olomouci |
---|---|
rok vydání | 2014 |
vydání | 1. |
jazyk | česky |
stran | 96 |
rozměry | 210x297 |
ISBN | 978-80-244-4034-7 |
Cílem studijní opory Základní aspekty výživy je, abyste po jeho prostudování dokázali popsat fyziologické aspekty výživy, zejména význam hlavních i vedlejších živin a dalších specifických látek v potravě či vysvětlit požadavky organismu na optimální hydrataci a volbu vhodných nápojů. Dále také, abyste uměli objasnit specifika výživy u jednotlivých populačních skupin a vazbu mezi výživou a zdravím, resp. možnostmi výživy v rámci prevence tzv. neinfekčních epidemií neboli civilizačních chorob. V současné době je velmi problematické orientovat se v otázkách výživy, zejména "zdravé" výživy. Důvodem je skutečnost, že ne vždy se k nám dostávají validní informace ověřené vědeckými výzkumy.
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Pokud ji vlastníte, můžete jim ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.