nakladatel | Ke kořenům |
---|---|
rok vydání | 2017 |
vydání | 1. |
jazyk | česky |
stran | 94 |
rozměry | 23,5 cm |
ISBN | 978-80-88228-00-4 (brož.) |
Tato kuchařka nás zavede na staročeský trh na Náplavce v 19. století za časů Magdaleny Dobromily Rettigové a našich praprababiček v duchu úvodu knihy, kde především oslovuje mladé paninky či novopečené ženušky a nabízí jim zaručený návod, jak si získat manželský věneček a přízeň mužů, neboť láska prochází žaludkem, jak je známo, a cesta do mužských srdcí vede skrze jejich žaludků. Letitá zkušenost s pečením vedla autora knihy k sestavení několika desítek staročeských trhovních a rodinných receptů, navíc jsou tyto recepty nejen levné a chutné, ale i úsporné, neboť moučníky a jiné staročeské dobroty v ní obsažené jsou rychle upečené a hotové, čímž se řadí k pokračovatelům zejména kuchařky Anuše Kejřové a jí podobných. Je totiž odjakživa známo, že v přepych se rychle vpraviti každý může, ale jíti životem skromně a šetrně, toť velké umění každé správné hospodyňky, kdysi i dnes mnohdy počítajíc s každou korunkou. Proto je znovu psáno i dáno, i slovy vážené Magdaleny Dobromily Rettigové, že domácí je vždy a všude domácí, co se i dneska vyplácí! Dobrou chuť!
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Pokud ji vlastníte, můžete jim ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Toto vydání se u nás v minulosti prodalo jednou za cenu 50 Kč.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.