[z italského originálu ... přeložila Klára Žejdlová]
nakladatel | Ikar |
---|---|
rok vydání | 2008 |
vydání | Vyd. 1. |
jazyk | česky |
místo | Praha |
stran | 399 |
rozměry | 17 x 21 cm |
poznámka | barev. il. |
ISBN | 978-80-249-1051-2 (váz.) |
Těstoviny Již od starověku charakterizovaly středomořskou kuchyni. Římané převzali zřejmě od Řeků výrobu lagane slabých nudlí, které se smažily nebo vařily. Jako první začali těstoviny sušit Arabové: trie z tvrdé pšenice ve tvaru provázků dovezli poprvé do Palerma. První zmínka o maccheroni je z Janova z roku 1279. Sušené, čerstvé, zapékané, plněné - nápadité recepty jídel, jejichž základ tvoří špagety, penne, tagliatelle, cannelloni, ravioli a bezpočet dalších rozmanitých tvarů Tradiční rajčatové, jemné, ostré, řídké i husté omáčky a pesto, bez nichž to není ono Údaje o době vaření, o náročnosti a nejvhodnějším víně, jak je v Itálii zvykem Lákavé fotografie, zajímavosti a užitečné rady týkající se surovin, pomůcek a nejlepšího způsobu přípravy
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.