nakladatel | Západočeské muzeum v Plzni |
---|---|
rok vydání | 2018 |
vydání | 1. |
stran | 71 |
rozměry | 21 cm |
ISBN | 978-80-7247-146-1 (brož.) |
Vydání Vánočního receptáře bylo v roce 2018 společným počinem Západočeského muzea v Plzni a Univerzity třetího věku při Lékařské fakultě UK v Plzni. Právě v roce 2018 oslavila Univerzita třetího věku 30. výročí své existence. Vyjma přednášek měli posluchači a posluchačky rámci univerzity možnost zúčastnit se i dalších doprovodných aktivit, mezi které patřil např. i kurz o zdravém stravování s praktickou možností vyzkoušet si upéct zdravé vánoční cukroví. Dvakrát do roka byla pořádána také soutěž o nejlepší bábovku, štrůdl, mazanec, bochánek či jiné pečivo, které patřily k oblíbeným receptům všech posluchačů. Právě během jedné z vánočních soutěží se zrodil nápad podělit se o nejoblíbenější a nejosvědčenější vánoční recepty i s dalšími čtenáři. V rámci redakčních prací byl receptář doplněn mnohými historickými recepty z bohaté sbírky kuchařských knih národopisného oddělení Západočeského muzea v Plzni, opatřen historickým úvodem a dobovými ilustracemi. Čtenáři se tak dostává do rukou kuchařská kniha, obsahující staré rodinné a časem vyzkoušené recepty, doplněné o historické návody na přípravu postních, resp. vánočních pokrmů z 19. a 20. století.
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Toto vydání se u nás v minulosti prodalo jednou za cenu 79 Kč.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.