nakladatel | Jan Melvil |
---|---|
rok vydání | 2017 |
vydání | 1. |
jazyk | česky |
stran | 344 |
rozměry | 143x215 |
ISBN | 978-80-7555-021-7 |
Máte sklon se nechat odradit prvními neúspěchy? Selháváte v cílové rovince? Nejste schopni se nadchnout a vytrvat? Chybí vám vášeň pro věc? Pak potřebujete zapracovat na své houževnatosti. Její podstatu i klíč k tomu, jak tuto schopnost u sebe rozvinout, odhaluje autorka světového bestselleru. Když obdivujeme špičkové sportovce, umělce, vědce, podnikatele či šéfkuchaře, často si říkáme: „Ten má ale talent!“ Průkopnická psycholožka Angela Duckworthová zastává jiný názor: základní ingrediencí všech vynikajících výkonů je houževnatost – kombinace dlouhodobé vášně pro jeden životní cíl a vytrvalosti. Na desítkách příkladů slavných i běžných lidí ukazuje, že právě houževnatost rozhoduje o úspěchu člověka v životě mnohem víc než jeho vrozený talent či inteligence. Duckworthová své poznatky opírá o desetiletí práce, množství vědeckých studií, ale i hloubkových rozhovorů s mimořádně úspěšnými osobnostmi. Svou knihu však rozhodně nepsala jako skleníkovou květinku pro akademický svět. Naopak, Houževnatost je mimořádně čtivá a praktická kniha, která přináší zcela konkrétní rady, jak naplnit svůj potenciál. Coby dcera vědce, který často zmiňoval nedostatek jejího „génia”, je nyní Duckworthová uznávanou vědkyní, profesorkou i autorkou bestselleru a je tak sama příkladem fungování principů, které v knize odhalila. Inspirativně popisuje práci se svými vlastními dcerami, které díky „pravidlu jedné těžké věci“ učí být houževnatější, nevzdávat se a vydržet určitou dobu u aktivit, které si samy zvolí.
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
stav: výborný
kniha | 399 Kč |
Zásilkovna | 80 Kč |
osobní předání – Smíchov (Praha) | 0 Kč |
Pokud ji vlastníte, můžete jim ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Toto vydání se u nás v minulosti prodalo 25krát.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.