nakladatel | Argo |
---|---|
rok vydání | 2014 |
vydání | 1. |
jazyk | česky |
stran | 360 |
rozměry | 182x257 |
ISBN | 978-80-257-1184-2 |
Kniha nezůstává nic dlužna svému názvu: autor shromáždil pozoruhodné a význačné recepty, počínaje jednoduchými pokrmy z Bible a klínopisných tabulek a konče haute cuisine moderní doby, a jejich prostřednictvím nahlédl dějiny člověka a jeho kultury. Materiál čerpá z klasických kuchařských knih všech dob, ale pozoruhodné zmínky o jídle nachází v klínospisných tabulkách, egyptských hieroglyfech, severských ságách či antických památkách. Dojde na slavné gurmerty, jako byl Brillat-Savarin, i kuchaře, k nimž patřila slavná Julie Childová. Zmiňují se proslulé pokrmy, jako třeba vejce Benenedick nebo boeuf bourgignon, i jídla typická pro různé regionální kuchyně. Vše doprovází bohatý ilustrační materiál.
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Pokud ji vlastníte, můžete jim ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Toto vydání se u nás v minulosti prodalo 7krát.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.