Kniha Učebná kniha uzenářství a řeznictví - Trh knih - online antikvariát
Moje hodnocení
Zatím nikdo nehodnotil
nakladatel OSSIS
rok vydání 2014
vydání 2. vydání (reprint z roku 1890)
místo Tábor
stran 168
rozměry 22 cm
ISBN 978-80-86659-44-2 (váz.)

Kniha, poprvé a naposledy vydaná v roce 1890, je nejstarším známým souborem uzenářských receptur, který v Čechách vyšel tiskem. Autor (*17. 12. 1845 – †4. 11. 1911), pocházející z řeznicko-uzenářského rodu z Moravských Budějovic, v díle uvádí více než 150 receptů nejrůznějších a nejoblíbenějších uzenin, knaků, chrupáků, klobás, salámů, pečení, jaterniček, jelit, závinů, šunek, rosolů atd., vyráběných v uzenářských dílnách koncem 19. století nejen v Čechách, ale také v Německu, Rakousku, Francii a Itálii. Neopomíjí ani rady, jak připravit suroviny k výrobě, jakým způsobem zboží tepelně opracovat, jak nejlépe zbudovat udírnu a chladírnu i kterak dbát o zdravotní nezávadnost výrobků.


Prodám tuto knihu

Tuto knihu nabízí

Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat

Prodávající
Lokalita
Foto
Cena
(144)
Tábor
448 Kč

stav: nová

kniha 448 Kč
Zásilkovna  102 Kč
osobní předání – Tábor  0 Kč

Sháním tuto knihu

Tuto knihu shání 7 uživatelů

Pokud ji vlastníte, můžete jim ji nabídnout.

Sháním tuto knihu

Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.

Pokud sháníte více knih, doporučujeme se nejdříve zaregistrovat. Je to zdarma.

Historie prodejů

Toto vydání se u nás v minulosti prodalo 10krát.

Komentáře

Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.

Nahlásit chybu u této knihy

Nahlásit chybu u této knihy



Související knihy