Měníme způsob osobních předání - blog - Trh knih - online antikvariát

Měníme způsob osobních předání

Petr Sobotka / 06. 06. 2018

Ačkoli je osobní předání mnohdy nejrychlejší způsob dodání knih, následná výplata peněz prodejcům často vázla, neboť kupující transakci potvrdili až po několika dnech. Nyní představujeme významné zrychlení.

Pro každou objednávku s osobním předáním nyní kupujícímu vygenerujeme šestimístný číselný předávací kód a zašleme mu jej po zaplacení emailem a zároveň SMSkou.

Při osobním setkání prodejce předá knihy jen oproti tomuto kódu.

Vyplněním kódu v sekci Prodáno nám následně prodejce prokáže, že knihy jsou předané. Díky tomu nebude nutné čekat na potvrzení transakce kupujícím.

Nový princip osobního předání knih pomocí TrhKnih.cz

Možnost udělit si za proběhlý obchod navzájem komentáře zůstává samozřejmě zachována.

Související změna obchodních podmínek

Aby naše obchodní podmínky měly osobní předání pomocí číselných kódů zakotveno, přidali jsme pár nových formulací a k dnešnímu dni vydáváme novou verzi podmínek: Obchodní podmínky plané od 6. června 2018.

Obchodní podmínky platné od 6. června ke stažení ve formátu PDF

Splňujeme GDPR

Vyvěsili jsme rovněž stránku informující o způsobech nákladání s osobními údaji, abychom vyhověli evropské směrnici GDPR.

Na skutečnosti, že osobní údaje uživatelů nikomu neprodáváme ani nepředáváme se nic nemění. Slouží pouze pro účely transakcí na portálu TrhKnih.cz, tedy na zprostředkování prodeje knih mezi prodejcem a kupujícím.

Hodně úspěšných nákupů a prodejů přeje
Tým TrhKnih.cz

Komentáře


Claudius 08. 06. 2018 v 11:50
Dobré a potřebné vylepšení. Podle mých zkušeností se kupující většinou s potvrzením neobtěžovali (zejména neregistrovaní), přičemž nebyl žádný důkaz, že kniha byla předána. Po čase jsem možnost osobního předání úplně zrušil, ale pak se náhodou stalo, že kupující bydlel téměř v sousedství a přesto jsem musel knihu balit a jít s ní na poštu. Navrhuji ještě jedno vylepšení: možnost zadání instrukcí pro osobní předání, příp. jakéhokoliv textu, který se zobrazí u každé nabízené knihy. Někteří prodávající to řeší tak, že tentýž text dávají do popisu každé knihy (viděl jsem např. "předání na konečné trolejbusu č. ..."), ale to je nešikovné. Ve velkých městech je to téměř nezbytnost, prodávající nepojede např. z Prahy-Ruzyně do Dolních Měcholupů (tam a zpět cca 3 hodiny) s nějakou levnou knihou a naopak kupující by měl vědět, kam a kdy dojet, případně zda raději zvolit poštu.

ruza 11. 06. 2018 v 09:54
Musím poděkovat provozovateli, že se o svůj portál velmi dobře stará a jde mu o spokojenost jak kupujících, tak i prodávajících, a přichází se zlepšováním. Beru tuto novinku s povděkem.

brnkulik 15. 06. 2018 v 12:53
Taky mam jeste jeden tip na vylepseni. Momentalne cekam na osobni vyzvednuti knihy, kterou kupujici zabookoval na vasem portalu pred mesicem. Prijde mi to trochu nefer, kupovat knizku, kdyz vim, ze v miste prodavani budu az o mesic. Rezervace by mela byt casove omezena, treba ma tyden max. 2. a taky souhlasim s komentem od Claudiusa, ohledne informace k predani knihy. Praha je velika a je fajn vedet, kde presne je mozne danou knihu vyzvedavat..

tibor242 20. 06. 2018 v 12:21
Mne by prislo este uzitocne mat moznost navrhnut predavajucemu osobne predanie ak ju on nema ako moznost. Fakt mi pride blbe ak sme obaja v jednom meste posielat si veci postou.

Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.