nakladatel | Fontána |
---|---|
rok vydání | 2013 |
vydání | 1. |
jazyk | česky |
stran | 215 |
ISBN | 978-80-7336-712-1 |
Ájurvédská kuchařka není pouze souborem osvědčených receptů, ale zasvěceným pohledem do jedné z nejstarších stravovacích kultur světa. Tradiční indická kuchyně je vyhlášená svou originalitou a také důrazem na zdraví, který se do ní promítá díky ájurvédě – nejstarší dochované medicínské tradici na světě. Její neúnavná současná propagátorka Vinód Verma představuje téměř ideálního prostředníka pro sdílení tisíciletých poznatků Orientu modernímu racionálnímu čtenáři: ačkoli se autentickému ájurvédskému léčitelství věnuje již několik desetiletí, pracovala též mnoho let ve farmakologickém výzkumu, a velmi dobře se proto vyzná v západních medicínských přístupech ke stravě. V její knize najdete důraz na racionální zdůvodnění pro to co, jak a kdy správně jíst. Ačkoli jí sestavené recepty vycházejí z tisícileté indické moudrosti, suroviny k jejich přípravě si dnes snadno obstaráte na celé západní polokouli. A pokud vám nechybí špetka kulinářské invence, bude vám stačit znalost osmi zlatých principů ájurvédského stravování, abyste dokázali i z mála lokálních surovin vykouzlit pokrm, který bude na vaše tělo působit nejen výživně, ale též regeneračně a terapeuticky.
Nabízení knih k prodeji je dostupné pouze registrovaným uživatelům s ověřeným číslem mobilního telefonu. Zaregistrovat
Pokud ji vlastníte, můžete jim ji nabídnout.
Jakmile knihu někdo nabídne, dáme vám vědět.
Toto vydání se u nás v minulosti prodalo 7krát.
Tuto knihu zatím nikdo nekomentoval.
Pro přidávání komentářů se prosím přihlašte.